Semester

Hej och välkomna till min blogg

Ni som läser vet antagligen redan vem jag är men en kort presentation av mig:
Jens 23 år, lever med Therése 21 och våran dotter Novalee som fyller 2 år 15:e augusti.
Vi hyr just nu ett hus i Sjölunda utanför Arboga men har köpt ett hus i Tyringe 500 meter från Sjölunda. Där flyttar vi in 1:a september. Det ska bli underbart med eget "drömhus" Mina föräldrar bor bara några hundra meter därifrån och eftersom vi är mycket hemma hos dom blir det perfekt!

Just nu har jag semester och i helgen har vi varit i Kolmården med Novalee´s farmor och farfar. I fredags åkte vi upp och pga att morfar blev sjuk kom mamma och pappa efter i egen bil. Under tiden själva med Novalee fick jag och Therése uppleva hennes första trots. Vi tog en promenad i stugområdet och lekte lite på några hoppkuddar när vi skulle gå var det en liten tjej som bara skrek och vägrade göra som vi sa, sprang efter oss och skrek PAAAAPPAAA!!! La sig på marken och sparkade och sprang sin väg om Therése försökte ta upp henne. Hon verkade ha ont också och var lite varm så efter att ha fått en alvedon var hon snäll igen.

På lördagen åkte vi till Safariparken med bilen där vi såg både älgar, giraffer och lejon (m.fl.) Vidare in i Kolmårdens djurpark där det blev en heldag med apor, elefanter, getter, vargar, björnar osv. Det häftigaste var delfinerna. Novalee älskar att berätta om hur de dansade, hoppade och klappade "händerna" På söndagen städade vi ur stugan och åkte sedan till Tropicarium tror jag det hette! Det var massor med olika fiskar, hajar, apor, fåglar, krokodiler, ormar, spindlar osv. Där ägnade vi nästan 2 timmar. Skithäftigt var det! Det var en stor Ara (papegoja) som följde efter mig och var på väg över till min axel från sitt träd. Jag skyndade mig snabbt ut livrädd men kaxig att den hade velat komma till mig.

På vägen hem sov jag och Novalee medan Therése körde raka vägen hem till svärmor som fyllde år. Där fick vi först varsin bulle och senare köttfärspaj! Det satt fint. Jag har nog inte gjort annat än ätit i helgen känns det som, Therése säger att jag är tjock i sinnet och sparris utåt sett. Det stämmer. :-)
Jag och Novalee var i lekparken och busade, hon är helt underbar våran tjej!!
På väg hem vid halv nio ringde syrran och kollade om Therése kunde tänkte sig att åka till Ullared redan imorgon (måndag). Eftersom Therése gillar impulsivitet utbrister hon: Vi åker nu! Jag är pigg! Vi kan sova i bilen när vi kommer fram!! Så vid 22-tiden åker de och Novalee och bestämmer att vi ska ha en mysdag, åka och bada om det är fint väder. Nu sitter vi i soffan, äter glass och tittar på Barnkanalen. Solen har inte tittat fram än men efter lunch ska vi iaf ut och ta en cykeltur. Kanske åker till (Novalee´s) farmor som har semester.

Ha det bäst! //Jens & Novalee

RSS 2.0