Kriget är inte ömsesidigt

Haha! Klockan 09 kom loppan in i sovrummet samtidigt som jag fick sms av syrran. Hon ville ta en promenad med oss så jag och loppan käkade frukost och 09.45 gick vi ut. När vi precis var hemma vaknade 11-sovaren Therése och ringde och undrade var vi var. Vi är utanför och kommer in och fikar nu! Har gått en timmes promenad! Skööönt!
Stackars Therése hon mår illa än, pga av graviditeten.. Sen är det visst extra synd om henne då hon inte tål att min blogg blivit "populärare" och "större" än hennes. TÖNT! ;-) Min är iofs upplåst så.. Älskar dig hjärtat!

Idag behöver vi städa, sätta upp hatthyllan, träffa farmor (mamma). Hoppas allt blir gjort, imorgon behöver jag åka till skogen och såga så vi har ved till nästa år! Nej Therése jag vill inte heller åka från er! Men ved vill jag ha =/ På söndag fyller Zakken 2 år då blir det kalas!!

Ha en bra helg vänner!!!! (kommentera gärna, Therése tävlar)

Öppnis och marknad

Igår var vi på öppna förskolan, jag slutade redan ett så vi möttes där efter det. Det var inte så mycket folk, tror det var 10 barn. Det var lugnt och skönt och flera underbara barn och föräldrar! Inga mammor som endast satt i köket och fikade, utan igår var vi alla med runt barnen. Det var kul! =) Nu tror jag att jag lärt mig några av de sånger som Novalee brukar sjunga hemma! Så nu kan jag hänga med i hennes texter och sjunga med!

Idag ska vi till Örebro, det är hindersmässan. Kanske träffar Icka och barnen där! Kul! Jenny ska följa med oss dit.
Dags att väcka Therése! Ha en bra dag vänner!

Pappa/dotter-dag

Stackars Therése mår inte bra, hon är förkyld, gravid och trött. Så idag när jag kom hem gick jag och loppan en promenad, eller jag spurtade, joggade emmallanåt med vagnen. Loppan satt och sjöng, pratade och gungade fram och tillbaka så det skulle gå fortare sen ropade hon: Spring pappa! Fortare!! =) 6km på 48 minuter blev det.
När vi kom hem tog vi ett varmt skumbad i en timme! Efter det var det dags för min paradrätt i köket, Pappas pannkakor!! Loppan knäckte ägg och vispade smeten! När det var klart blev det till att trycka i oss pannkakor, glass, grädde och Therése hemmakokta jordgubbssylt! MUMS!! Tyvärr hade Therése ont i magen så vi åt själva. Efter maten blev det tandborstning och pyjamas sen läste vi bamsetidningen som jag köpte till loppan idag! PLING! Vällingen i mikron är klar, fem minuter senare sover Novalee efter en härlig dag! På förmiddagen har hon haft en mamma/dotter-dag =)

Nu myser Therése och jag framför bonde söker fru bröllopet. Åh vad fint det är! Vi längtar så till det är våran dag!! Älskar dig Therése!

Girlfight

Sophie, Therése och Jannice leker på busborgen


Hittade en bild från jul, tur att en av oss är "normal" =)


I remember

All the good times

Tänk vad musik kan väcka känslor och minnen! Satt i bilen och lyssnade på en gammal playlist i Therése mp3-spelare! Det tog bara en låt så började jag tänka tillbaka på barndomen och tiden i Tyringe skola klass 1-5. Det finns så många minnen jag delar med alla oss som gick där då! Det var kvart-över-nio-rasten med massa fotboll och spring, det var kojjorna i skogen och klubben för oss som höll på Björklöven med Peter Asp i spetsen! Det var en underbar tid utan bekymmer!

Det skulle vara kul att hyra fotbollsplanen och gården av de som nu bor i skolan/dagiset och göra en återträff med alla som gått i Tyringe skola under 80 och 90 talet! Grilla, spela plank eller plus och minus! Även lärarna skulle vara välkomna och självklart mat-Ulla och städ-Kristina. Vi var verkligen en stor familj på Tyringe skola, spelade ingen roll om man gick i klass 1 eller klass 6. Som mest var det cirka 50 personer på hela skolan, vissa år var det runt 30. Vi som är födda 84:a var 4 st. 82:a=Jonny, han var ensam. Därför fungerade det som så att klass 1-3 gick tillsammans och klass 4-6 tillsammans. Shit vilka minnen man har, livet går för fort. Vissa saker vill man uppleva igen! Återträff!!?!!

Trots att det bara var fina och bra minnen jag funderade på under dagen så hade jag en klump i magen, en klump av lycka, en klump av saknad!

Under dagen fortsatte jag att fundera och tänkte på resten av skoltiden, kamrater som kommit och gått som alla har en plats i mitt hjärta! Efter skolan började en kortare tid av festande i mitt liv, ja det är sant = jag var full första gången under student veckan. Efter det blev det varje helg under en tid. Var även mycket tid vid datorn, spelade nätterna långa! Tills en dag eller kväll/natt ska jag säga. Det var kvällen jag träffade Therése, det kom att bli vändpunkten i mitt underbara liv. Alltså det blev ändå mer underbart! Hon är och kommer att förbli min enda tjej/sambo/livskamrat/fru? =)

Jag minns morgonen efter då jag vaknar bredvid henne, törs inte vända mig om, inte säga något. Efter ett tag frågar hon om jag lever. Ja svarar jag, dröjer visst kvar ett tag. Får ett meddelande av pappa som frågar var de ska hämta mig. Ehh, hos Matte och Micke svarar jag. Sen går jag dit! Efter några veckor efter lite bowling, några rundor i bilen runt KAK och en juldag och ett nyår så blir vi tillsammans! Året efter åker vi till Bulgarien tillsammans (sommar), flyttar ihop (september), blir gravid (november) åker till Paris och förlovar oss (nyår 05/06), flyttar till en trea (september 06), Novalee föds (augusti 06), åker till Bulgarien (sommar 07), hyr ett hus i Sjölunda (september 07), köper hus och flyttar in (september 08), blir gravid igen! (oktober 08), firar nyår med tapetsering (08/09), myser i soffan (2009-01-24).

Finns självklart massor att skriva och berätta om varje punkt i livet men då får ni komma hit så får ni det berättat för er istället ;-) Förresten har Novalee och Therése bakat choklad-rutor så kom och fika vettja!

Novalee - En sångfågel

Novalee och Therése var på öppna förskolan i onsdags! Loppan har längtat efter det hela jul-uppehållet! Hon sjöng högt och duktigt med i alla sångerna och fick massa beröm av "fröken" och de andra mammorna! STOLT!

Igår vid frukost sjöng hon en ny egen komponerad sång till mig! Den gick såhär:
-Pappa är koko, pappa är inte dätt (bäst), pappa är bobba (bara) koko.
-Haha vad sjunger du för fint Novalee?
-Kokko-pappa
Underbar hon är! =)

Bernard

Igår åkte jag och loppan till ÖB för att handla tändbriketter till öppna spisen. Novalee fick med sig en peng att köpa vad hon ville för. När vi kom dit frågade jag om vi skulle ha en vagn?
Nej, koj! sa hon och sprang och tog en, Noale komme snart! Sen gick hon in! Ha mimmiglas! Så la hon ner de i korgen! Tre jättefina glas med disneymotiv. Sen gick hon fort fram och vände sig om och ropa. Kom pappa!
Vid kläderna stannade hon och tittade på dem, vi tog en "bra-att-ha-regn-kappa" till vår/sommar för 29kr.
Nästa stopp blev filmerna, ta två för 99:- lockade mig så Novalee fick välja två st.
Bernard the bear och Antz blev det!
Nu sitter vi i soffan och skrattar till den stackars björnen som det bara går illa för!
Ska försöka lura ut loppan i vintersolen nu!

Hej hej!

Cykeltur och semlor

När jag kom hem från jobbet byggde vi lite lego innan jag lyckades övertala Novalee att det var dags att prova cykeln hon fick i julklapp utomhus. Stödhjulen fick jag till att börja med släppa på då Therése sättit dem så lågt att det blev en fyrhjuling och bakhjulet bara slirade på den halkiga vägen! Novalee cyklade (som väntat) hur lätt som helst. blev nog 1 km innan vi gick in för att laga mat (Therése var under tiden och storhandlade).
När vi kom in frågade jag Novalee vad hon ville ha för mat varpå hon svarar: Pyttipanna! Det låter så sött när hon säger det! Så Pytt i panna blev det och stekt ägg till kocken! =) När vi satt och åt kom T hem med semlor från Håges (konditorit). Snabbt bort med maten för att mosa i oss semlor!! Supergott var det!

Nu ska vi försöka hålla oss vakna genom filmen på 3:an, Therése gör det genom att mosa i sig morötter och gurka. Kan tillägga att hon inte tål gurka så hon kommer snart se ut som en prickig korv på halsen och runt munnen! Älskar dig Therése! Tack för att du handlade idag och jag slapp =) Tack oxå för att du bär mina (våra) barn! Du gör ett bra jobb sessan!

Förresten! Igår var vi på badet med Ida, Phillip, Sophie och Jenny! Det var superkul, även då var 2-åringarna superduktiga! Som två fiskar! =) Försökte lära Phille att koka kaffe i vattnet men det slutade med att jag lyckades doppa hans ansikte i vattnet, tur att han mest tyckte det var kul!
Om vi också får en kille kan det bli en Frans-Jaeger kom Therése och jag fram till över semmelfikat ikväll! OBS! Ta oss inte seriöst!!

morgon igen

Även idag gick jag upp före mina tjejer, 09.30 tyckte jag att det räckte. 15 minuter senare kom en överlycklig loppa upp som även inatt sovit hela natten i sin säng! Duktiga tjej! =) Hon visade sitt nya nattlinne och berättade att mamma köpt det och att det är Snövit på det. Sen hittade hon sina nya hårspännen och börjar leka med dem. Hon säger rätt på ALLA färger! Ska snart öva att räkna dem med! När vi byter blöja talar hon om att mamma lagat röret till torktumlaren som Novalee dragit ner i från taket! Pratar bättre och bättre och längre meningar för varje dag som går!

Idag ska jag jobba em-skift igen. Sofia ska eventuellt komma hit och baka semmelbullar med prinsessorna. Ikväll fyller Knut (Therése farbror) år, jag hade velat åka dit och käka tårta! =)
Imorgon är jag ledig, då ska vi åka till badhuset! Phillip och dagisbarnet Ida möter oss där med mamma Sophie. Även Jenny skulle haka på!
Jag kommer sakna nautilus när jag går in på badet imorgon men tycker inte det är värt den tiden jag missar med mina tjejer och snart är vi dessutom en liten. Ska ta upp gym-träningen när barnen börjar skola istället! =)

Therése sover för två!

tolvsovaren har vaknat nu! =) Men hon är trött pga graviditeten! Ibland är hon tillochmed en ettsovare sen sover hon middag en till två timmar på eftermiddagen/kvällen. Det gör att hon inte kan sova på kvällen utan somnar inte förrän tre eller fyra på morgonen. Hon försöker vända tillbaka på dygnet och inatt har hon sovit ca tolv timmar. Kanske sover de ingen middag idag och då blir det normalt ett dygn åtminstone..

Nu ska jag snart åka till jobbet =(

Sjusovare

Eller heter det tiosovare och elvasovare?
Igår gick jag upp 10.10, Novalee som inte somnat förrän 23.40 kvällen innan, som var full av bus, vaknade inte förrän 11.00 Hon var sen vaken hela dagen (hon sover sällan middag under dagen). 19.30 la jag henne i hennes säng och hon somnade bums. Therése och jag la oss vid 23.00. Jag vaknade sen 09.30, då orkade jag inte ligga och dra mig längre. Jag började plocka fram frukost, gjorde lite situp och armböj på golvet och inte förrän 10.15 vaknar Novalee som då sovit 14,5 timme utan att vakna och gå in till oss under natten!
Therése och jag håller tummarna för att bebisen ska kunna uppfostras till att bli en elvasovare den också! =)

Mysmorgon

Jag och Novalee sitter i soffan, ser på Disney kanalen och äter frukost. Det är MYYYS!!!
Jag försökte smyga ur sängen 09.30 för Novalee var vaken så länge igår att jag tänkte hon skulle få sova lite till. Hon märkte dock att jag var på väg upp så hon sätter sig upp men blundar fortfarande.
-Du kan sova lite till Novalee, är du trött?
-Ja, tlött
-Lägg dig brevid mamma och sov lite till
-Ne, inte dota (sova)
Nu har hon legat i soffan under en filt medan jag gjort min "morgonträning" och plockat fram jordgubbskräm till loppan, fil och kaffe till mig.
Nu sitter hon i mitt knä och ber mig klia henne på ryggen! Det är det bästa hon vet, Pappa kika säger hon.

Igår var vi på "grötfest" i Hjälmareborg, bygdegården här i byn. Det var trevligt, Novalee lekte med alla barnen och satte sig för att rita. Då kommer en tjej som var lite yngre än Novalee, gissar på 1,5 år. Hon tar då hela kritburken och bär iväg den. Novalee tittar på henne och funderar en stund sen går hon fram till henne och försöker förhandla till sig en krita. Novalee förstår att hon är yngre, visar en krita och pekar på burken men tjejen vill inte ge med sig! Haha så söta de var, vi var säkert 15 föräldrar som tittade på dem men vi lät dem lösa det själva! När "tjejen" sätter ner burken och vänder ryggen till så är Novalee snabb att ta den och springer och gömmer den under ett bord. Haha! Tjejen hittar den snart och tar burken igen men nu har hon förstått att N vill ha kritor så hon delar ut näve efter näve med kritor till Novalee! Jag ser hur N försöker förklara för tjejen att nu räcker det, inte mer kritor.
Det är otroligt hur duktig Novalee är på att rita och ordning å reda. Medan tjejen tar penna efter penna och slänger över golvet så tar Novalee en penna, lägger tillbaka den innan hon tar en ny! Förresten ritade hon sin första huvudfoting igår!!
Stolta föräldrar har hon! =P Vi skyndade oss för att kolla i boken över barns utveckling, där står det att de kollar om de kan rita huvudfotingar först på 4-års-kontrollen. Vi insåg oxå att hon klarar flera av de punkterna redan nu och det som de kollar på 3-årskontrollen kan hon utan problem. Duktiga unge! :-)
Att hon ritar så bra beror nog på att vi övat en del med henne och dessutom har hon sin rittavla med kritor står framme dygnet runt så om hon inte står och ritar så sitter hon och bygger med lego (duplo). Där kan hon sitta länge och bygga å rita, så skönt att hon har ett så stort och bra lekrum!

Nu ska jag gå in och mysa med älskling i sängen!

"Mitt nya liv"?

Många som börjar träna och tänka på kosten osv såhär efter nyår. Jag har aldrig brytt mig och hade inte tänkt göra så i år heller men efter flera kommentarer från min syster och sambo kanske jag inte borde trycka i mig så stora portioner av mat jämt. Dessutom har jag märkt att jag inte har samma styrka i armarna som för ett år sen. Droppen som fick min bägare att rinna över var Sophies tårta igår som mättade mig resten av kvällen! I morse innan frukost började jag med det som jag planerat sen jag slutade träna på nautilus (över 2 år sen?). Situps och armhävningar tills jag inte orkar fler.
Novalee tittade på mig och frågade:
-Gör du pappa?
-Tränar lite
-Okej, Noale ockå täna
Det är ju faktiskt roligare om man är två! =)
När frukosten är undanplockad ska jag sätta upp min "hävstång" i dörrposten!
Nu känner jag mig som en av alla som kommer att hålla det här i en vecka eller två sen rinner det ut i sanden. Vi får se, har åtminstone ingen målvikt. Vill bara få tillbaka lite styrka i armarna och eventuellt bort den där lilla kulan T och J kommenterar ibland! :)

Har massor i huvet som jag tänkt blogga om.

Har bara tagit mig tid att sätta mig vid datorn.

Till att börja med så har julhelgen varit helt underbar. Massor med god mat, fina julklappar och umgänge med nära och kära!

För en vecka sen idag (söndag) fick vi reda på att min kusin Josefin och hennes Per ska ha barn samma dag (bf=20e juli) som vi. Som om jag inte visste det tidigare! Redan när de för ungefär en månad sen (tror det var 10e dec.) var här och lånade klippmaskinen så var det något vi misstänkte. De har för det första aldrig varit här tidigare och inte heller så intresserade av Novalee men nu var det mycket frågor och när vi tjatade lite på att det vore dags för dom också så sa de typ, ja vem vet?
När vi sen träffades den 13:e på julbordet med Ivarsson släkt och anställda var det något som inte stämde, Josefin kom inte och hälsade när hon kom utan satte sig i soffan och satt sen där. När jag satte mig och pratade med henne var det som om hennes ögon sa: Jag är med barn! Hon var även ovanligt svullen över magen och brösten (som var stora innan) hade nog växt en del. Jag vågade inte säga nått dock.
Veckan innan jul nån eftermiddag ringde våran telefon och det var vår barnmorska som ringde:
-Ja hej Jens, egentligen är det inte er jag vill nått. Jag har letat överallt men hittar inte något nummer till Josefin Ivarsson. Vet du möjligtvis vem det är?
-Ja, det är min kusin. Du kan få hennes mobilnummer svarar jag samtidigt som jag jublar inombords då jag misstänker att mina tankar om att de är med barn är sanna. Låtsas dock inte som att jag förstår varför hon söker henne då hon knappast får göra så, hon har väl tystnadsplikt tänker jag!!
Jag berättar direkt för Therése om samtalet men hon tror att det var nån annan anledning till att hon sökte Josefin.
 När vi sen var hem till faster å farbror (Josefins föräldrar) och käkade förra lördagen (27e) satt jag bara och väntade på att Per skulle ställa sig upp och berätta "nyheten". Vi var flera som la märke till att Josefin inte drack nånting utan agerade chaufför och det brukar vara Per som kör när de ska vidare på krogen.
Dagen efter (söndag) fick alla reda på det (utom jag som listat ut det för länge sen) ;-D

Som om inte det vore nog så håller de dessutom på att flytta ut hit och idag var vi de första att hälsa dem välkomna ut till oss på landet! Perfekt att få två så underbara människor så nära att springa med barnvagnar ihop med! För lite info för er som inte vet vilka de är så är Per 85:a och Josefin 88:a Nu hamnar vi i samma föräldragrupp! :-)


Nyåret
Eftersom de flesta vänner skulle festa, Therése föräldrar skulle vara själva och äta skaldjur, mina föräldrar låg febersjuka och jag skulle jobba 12.00-18.00 så bestämde vi att vara själva, äta trerätters och skjuta lite raketer. Det var bara helt undebart och skönt! När jag kom hem så tog jag och loppan en dusch, Therése hade precis hunnit färdigt med maten som smakade fantastiskt som vanligt när min kära sambo gör den! Efter maten började Novalee bli trött så då tog vi oss ut för att skjuta raketerna. Novalee sa att änglarna kunde se dem också.
När loppan somnat och klockan var ca 22.00 så höll vi också på att somna så jag sa att vi måste göra nått för att hålla oss vakna. Dagen innan hade vi köpt tapeter och golv till hallen för julklappspengarna så vi började lite smått med att sätta upp tapeter. 23.45 satte vi oss framför teven med varsitt glas alkoholfri skumpa med massa frysta jordgubbar i. Vi skålade och hånglade traditionellt in det nya året! Fyra år tillsammans och tre år sen vi förlovade oss i La tour Eifel (Eifeltornet, Paris). Jag älskar dig Therése!!
Efter lite mys i fönstret och spaning efter alla grannars fyrverkerier som lyste upp nyårnatten så fortsatte vi tapetsera! Strax före 03.00 var vi klara och gick trötta och la oss. Shit va fint det blev! Vita tapeter med silvermönster.

Igår fick jag hjälpa farfar att köra in ved, han är 80 år och har lunginflammtion men envis och kunde inte låta bli att skotta undan lite snö. Shit va snö det kom förresten! Underbart! Tur att den var lätt för det var mycket att skotta! Sen fick jag hjälp av pappa att planera och komma igång med golvläggningen i hallen. Mamma gjorde pizza och kom hit med så åt vi gott och tittade på teve. När Jenny åkte hem vid midnatt kunde jag inte låta bli längre utan fortsatte med golvet och blev klar strax efter 02.00. Ska förrsten inte påstå att jag är klar för sista biten måste jag mäta till och åka till farfar och såga till men jäklar va nice det blev med svart golv, vit/silver tapet och vitt tak! Therése är designer och tapetserar-drottning och jag är golvläggar-esset! Hoppas vi får pengar över snart och fortsätta med köksgolvet och eventuellt tapeter.

Idag skulle Beatrice (Novalee´s kusin) och moster komma och hälsa på oss under förmiddagen. Vi vaknade dock inte förrän klockan var elva, vi tog en snabb-dusch och satte oss sen för att äta frukost. Då kom dem! Bea och Novalee busade och lekte jättebra! Bea är 8 månader yngre än Novis. Jag gjorde en avancerad måltid bestående av spagetti och stekt korv sen var vi tvungna att skicka hem våra gäster för 15.00 var det julfest och dans kring granen i Hjälmareborg (bygdegården här i byn). Jag och loppan dansade så vi svettiga sen kom tomten med godispåsar till alla barnen! Novalee var den yngsta som orkade dansa hela tiden, det var många andra i hennes ålder där men de tröttnade snabbt men inte vår tjej! Stolt!!

Imorgon ska vi till busborgen i Västerås när jag slutar jobba. Vi ska dit med våra vänner Ida, Phillip och Sophie (Erik med?) Tyvärr hade familjen Arvidsson fått förhinder annars hade vi varit fler! Det ska bli kul att leka med barnen och träffa våra underbara vänner igen! De är en sån fantastisk familj som man inte kan få för mycket av. Träffas dock alldeles för sällan.

Hoppas på att skriva oftare framöver istället för att skriva såhär långa bloggar, tog f-n en timme att skriva!
Ha det bra vänner! Jag älskar er Novalee och Therése!

RSS 2.0