En helg i Mora

I fredags efter jobbet åkte vi till Mora för att hälsa på Therése´s kusiner. Det är en höjdpunkt varje år att hälsa på dem! Tvillingarna som nu blivit elva år är helt underbara, särskilt Sebastian med sina härliga kommentarer! När vi kom dit visade de sina katter och Therése kommenterade att Sebbans katt minsann var lite knubbig.

-Ja, han tycker om mycket mat, precis som jag! (Sebastian gillar verkligen mat och har alltid haft en liten kula på magen)


Tyvärr somnade jag när jag skulle lägga Novalee så jag missade några timmar med skvaller och prat på kvällen. Therése passade på att prata lite skit om mig haha, bland annat hur manlig jag är som vill ha en kanin. Men det är faktiskt Novalee som önskar sig en, hon tjatar och tjatar på mig när inte Therése är med! Det är säkert! =)


På lördagen var det bestämt att vi skulle åka till Orsa björnpark om vädret höll och eftersom det inte regnade när vi vaknade så bar det iväg efter frukost! Första stoppet var vargarna som hade två små söta valpar! Häftigt att se djuren på så nära håll, de verkar ha det bra där med stora områden att röra sig på!


Smart som jag/vi är glömde vi ta med en tröja till Novalee så när himlen öppnade sig och det började regna fick Novalee låna min tröja (Therése kloka idé), den räckte ner till fotknölarna! Perfekt då slapp hon frysa kraken! När vi väl hittade skydd mot regnet var vi redan blöta (åtminstone jag då vi hade ett paraply för lite med oss). Det var då jag såg ett rep man kunde dra i! Det stod att en björn kunde dra ett byte eller något till en vikt av 400kg så fanns det ett rep man skulle dra i och då visade det sig på en display hur många kilo man orkade. Skulle visa min styrka och tog i för allt vad jag orkade, visade lite över 100kg och jag tog spjärn (i leran) och tog i lite extra, TJOFFF! PANG! Undan for mina ben och pang ner i backen, det var liksom lite halt då det regnade! Kan tillägga att jag hade vit tröja och vita byxor, innan jag ramlade. Nu var de vit/bruna!


Vid ett stängsel satt en björn som vi gick fram för att titta på, den ville visa sin bästa sida och satte upp ramen (tassen) mot staketet som att den vinkade, så bet den i stängslet varpå farbror Roffe utbrister: Oj! Titta tänderna grabbar! Sebastian kommentarernas kung svarar snabbt: -Vaddå? Är dom oborstade?

Vi höll alla på att dö av skratt utom Sebban som inte förstod vad han sagt som kunde vara så kul. Det är ju faktiskt jätteviktigt att borsta tänderna! Bra Sebastian! Du har gjort min helg! =)


Sen kan ni (åtminstone ni som känner Therése) lista ut vad björnen gjorde sen. Vad gör alla djur när Therése tittar på dem? Just det! Björnen särade på benen och visade vad den hade samtidigt som han kliade sig ogenerat och tittade henne djupt i ögonen! Haha, det slår aldrig fel. Är det inte surikater, åsnor eller lamor så är det alltså en björn! Säger ju att du får vem som helst att falla älskling!


Tillbaka i Mora jagade Novalee katterna, Mao, mao! Kom Mao! Tur att katterna var tåliga, Novalee älskar dem! När de tröttnade sprang de under sängen och gömde sig. Förtvivlad kommer Novalee och hämtar oss och visar att Mao ligger under sängen och vill att vi ska ta fram dem!


På kvällen blev det taco och röd vuxensaft! Mums! Plötsligt ropar Rasmus: Titta där går pizzabagaren! Vi tittar ut genom fönstret och ser en mörkhyad man gå förbi.. hmm fördomar Rasmus? Nej men de brukar ha sådana kläder menar han! Så det var inte hudfärgen du syftade på då? Jo kanske lite.. 11-åringar är ärligt härliga!


Vid 22-tiden lyckas vi få "barnen" i säng och vi blir nog alla utom Therése lite röda om kinderna! Tomas som för tillfället bor i Vällingby och jobbar i Stockholm berättar om vart han brukar hänga på helgerna. En lördag hade han och en kompis lyckats prata sig in på melodifestivalens efterfest! Inte nog med att de kom in på festen, de var dessutom in i VIP-loungen och hängde med Christer Sjögren, Krister Björkman, Nordman, Kattis Ahlström, LINDA BENGTZING m.fl. Fick se lite bilder med de och kändisarna, rätt coolt!


På söndagen packade vi för att åka och när vi sitter i bilen kommer Sebastian springande med två pixi-böcker och en Teletubbie-docka som han ger till Novalee. Åh va snäll du är Sebban säger Therése! Äsch det är från oss alla! Han är så omtänksam och har såna härliga kommentarer på allting, hoppas de kommer och hälsar på oss senare i sommar!


På vägen hem gjorde vi ett obligatoriskt stopp i Leksand på knäckebrödsfabriken där vi köpte på oss 10kg bröd för 150 kr! Sen blev det ytterliggare ett traditionellt stopp vid Kupolen och McDonalds i Borlänge. Nu sitter vi på motorvägen hem i spöregn och åska! Det blixtrar, smäller och vi är tvungna att åka i 40-50 km/h för att det är så mycket vatten på vägbanan. Lite otäckt faktiskt, det står bilar efter kanten som väntar på att regnet ska avta. Vi åker vidare, Therése kör, jag skriver blogg, loppan sover gott. Hon är så söt. Therése sa till henne att hon är mammas tjej. Är du mammas tjej? Vems tjej är du? Hon svarar bestämt gång på gång: Pappas tjej! Med ett flin. Vi försöker igen: Är du mammas tjej? Men samma svar: Pappas tjej! Haha jag älskar dig loppan!


Nu har det slutat regna, vi är i Ludvika. Ungefär 1,5 timme kvar. Ska åka till Arboga och hämta mössen, de har haft semester hos svärpäronen! Batteriet är nästan slut i datorn, somnar nog jag med en stund! Tur att Therése älskar att köra bil ;-) Du är bäst älskling! Älskar dig!


Icka och barnen kom på besök

I morse strax före åtta fick jag ett sms av Angelica där hon frågade om det var för tidigt att ringa till Therése. (Jag var på jobbet och min sessor hemma med sovmorgon). Jag ringde upp Angelica och kom fram till att det var på egen risk att ringa så hon valde att vänta till efter nio åtminstone. Ungeför såhär gick samtalet mellan Therése och Angelica:
-Hej det är Angelica
-Hej
-Sover du?
-Ja
-Din karl har lovat att vi ska ses senare idag
-Vem då?
-Har du flera karlar?
-Nej
-Jag ringer och påminner dig om det när du vaknat lite senare.

Det gjorde hon och efter jobbet idag for vi ner på stan för att möta upp med dem vid stationen. Sophie följde oxå med. Zakk som knappt är 1,5 år är lixom redan storebror. Lilla Zakk är så söt och kramgo men en riktig buse. Jag fick agera pappan som jagade efter Novalee och Zakk när de försökte smita iväg ut och jaga fåglar eller springa och leka med teburkarna på kafét. Icka hade fullt upp med att mata lilla Nikki och samtala med Sophie och Therése då de inte setts på några veckor.

Jag hade glömt hur små de kan vara, bebisar. Nikki vägde knappt 3.800, pluttan. Jag vill oxå ha en sån. Varför tar det ett tag innan man kallar en bebis för sitt namn eller för hon eller henne. De flesta säger ju "den". Ta den här! Den har bajsat. Den är ledsen. Skumt.

Efter fiket drog vi iväg till Ahlöfsparken och lekte i "båten" Novalee skulle självklart klättra högst upp i tornen och stegarna som fanns så efter henne samtidigt som Zakk satte fart mot vattnet. Fullt upp =)
-Vart ska du Zakk?
-Vatten, bada
-Nej Zakk, du ska inte bada (säger jag och skakar på huvet)
-Mmjo menar Zakk, nickar och flinar som bara Zakk kan.
Så fort vi vände ryggen till satte han fart mot vattnet. Novalee lyssnade ovanligt bra idag, duktig tjej!

Angelica är nog slarvig på riktigt, undrar vad hon ska skylla på när hon inte kan skylla på amningsdemens eller graviditet. Hon har liksom tappat bort mobilen. La den på biltaket och åkte iväg haha! Idag berättade att hon höll på att glömma Nikki när de var på väg till BVC! Haha du är bäst!

Sophie lyckades inte få med Walle men han behövde tydligen vila. Tror han är lite rädd för att träffa små söta bebisar och snälla barn. Vet själv hur lätt jag smittades första gången jag och Therése hälsade på lilla Dannis! Jag smälte på en gång fast jag sagt innan att jag inte ville ha barn än. Men vad vore livet utan Novalee och hennes vänner. Visst skulle jag fortfarande ha världens bästa fästmö men det vore inte samma utan barn!

Snart flyttar vi! Tycker om er vänner!

life.

Undrar vem som är mest kokko? Therése skriver i sin blogg att hon bott på Västermovägen 21, hmm bodde inte du med oss í 23:an älskling? Minns du? ;-P Sen såg jag att vi ska flytta till "blörkebo" haha Björkebo tror jag bestämt både låter bättre och stämmer bättre! Åh vad vi längtar till att flytta dit, samtidigt som det känns sorgligt att flytta från Sjölunda! Men det kommer bli skönt med EGET och större. Det kommer bli så Nice!!! Tillbaka till saken, kokko. Sitter och tittar på ett avsnitt av House då jag säger till Therése att en är väldigt lik en av tjejerna i Sex and the city. Therése tittar på mig som om jag är dum i huvet. Vaddåå? Jag tyckte faktiskt det, gör inte du? -Det är hon!! ;-) hahaha! Smart Jens!

Loppan har blivit så stor, inte nog med att hon pratar massa. Hon sover hela nätter i sin säng. Hon får lyssna på sagoband och somnar på en gång (kan även bero på att hon slutat sova middag). I morse (jag var på jobbet) hade Novalee vaknat och ropat på pappa (från sin säng) Therése ropar (från vårat rum) att hon får komma in själv för pappa är på jobbet. Efter cirka en kvart ropar hon igen, fast tyst utan att skrika eller vara ledsen, pappa. Therése svarar att hon får komma in själv för pappa är på jobbet sen somnar T om och efter en timme vaknar hon av att N igen ropar, pappa =) Men pappa är faktiskt på jobbet du får komma in och mysa med mamma, kom själv! Varpå hon ropar mamma och kommer sen in självmant då hon inser att pappa inte är hemma och hämtar upp henne, Pappas bortskämda prinsessa! Älskling... du borde inte sitta uppe och skriva en mil lång blogg så du inte orkar hämta loppan på morron. Fast din blogg var underbar att läsa och jag tror inte att Novalee blev ledsen på dig! =)

Haha just precis när jag skryter om hur Novalee vaknar och ropar efter mig gör hon det, fick springa upp för att hitta henne sittandes med sovande ögon, startade om sago-bandet så nu sover hon igen!

Måste bara tillägga att Therése är grym, bara lite morgontrött! Lagar god mat, tar hand om Novalee hela dagarna, hittar på spontana grejer (vilket jag är rätt kass på), lär mig att blogga och inte bara skriva låååååååånggaaaa trååååkkiiiiigaaa inlägg om vad som hänt i veckan. Älskar dig hjärtat!

På söndag ska vi till Ida och grilla. Det ska bli kul, då är Erik med också. Annars är det alltid jag som är den ensamma pappan som är med på våra "bebisfikan". Jag tycker det är underbart, de är så härliga våra barn, Ida och Novalee leker så bra tillsammans och hittar på bus. Jack är lite mer försiktig men han är charmig med sin tuppkam! En som charmat mig och alla andra med är världens gladaste Wilma. Så söt. Phillip är också en glad prick, lik pappa Erik! Novalee vill verkligen ha en egen bebis nu! Det vill jag med!! Tycker om er vänner!

Förresten vet ni vad Novis kan, hon visade när vi var iväg till Hälla igår och spelade minigolf att hon kan göra kullerbyttor! Inga problem! Flera på rad, hon är grym!! =) Therése skulle inte vara med på minigolfen först men hon ställde upp för våran skull men var lite bitter över skitminigolf! Men vem var det sen som ägde banorna? Eller åtminstone slog mig med ett slag.. Grattis hjärtat, tror inte du varit så lycklig efteråt om det inte vore för att jag lät dig vinna över mig!! ;-p Nästa gång vi spelar ska även Jenny ha med kapet Norling så vi får se vad han går för. Då ska jag fokusera!!!!!! VINNA! haha!

Nu vill jag bara flytta!

Börjat jobba igen

Men vilken underbar semester jag haft! TIttade på bilder igår kväll från sista veckan på min semester, vilken härlig familj jag har! Novalee har börjat prata massor i hela meningar. Det första hon sa var när jag frågade vad vi ska hitta på idag då svarar hon: "Jag vill till Bea" sen har det bara fortsatt! Helt underbart! Hon har börjat säga gonatt och sen lägga sig i tvättkorgen, mitt på golvet, under en lång gardin, i en hylla i affärer eller andra tokiga ställen. Hon är helgalen!

Therése och jag har lyckats sitta vakna flera kvällar i soffan utan att nån (jag) somnat, det är myyyyys!! Igår kom jag hem från jobbet 23.30 och satt sen upp till 02.30 Therése satt ännu längre, ska nog ta med mig Novalee upp i sängen och mysa med sin mamma nu. Jag och loppan gick upp 07.50 då hade hon sovit hela natten i sin säng, duktig tjej!!

Novalee står brevid mig och gör roliga miner och skrattar nu, ska leka och läsa böcker sen till jobbet om två timmar=/
Ha det bäst!

Dagens ord (gårdagens)

Det är som det är och det blir så ibland


Sol och jordgubbsplockning

Idag gick vi upp kvart i tio eftersom det blev en sen sommarkväll igår som avslutades med filmmys i soffan, Therése somnade före mig (det händer 1 gång på 1000) så då gick jag och la mig oxå.

20 minuter efter vi gått upp hade vi gjort oss redo och kokat kaffe å brett mackor. Så fem över tio åker vi mot jordgubbsplockningen med "Nano och Nenni" Farmor och Jenny (faster). Trodde vi skulle till Kolbäck men när vi åkt igenom hela Kolbäck och inte sett nån skylt får vi lov att ringa Sofia om hjälp, råkade läsa hennes blogg att hon var och plockade dagen innan så hon fick över telefon tala om att vi skulle fortsätta någon kilometer till.

Efter cirka en timmes plockning hade jag, Therése och viss hjälp att våran sessa fått ihop 8,3 kg rensade gubbar. Jenny och mamma hade tappert kämpat ihop 9 kg men de hade inte snoppat av (rensat) gubbarna. Usch det låter äckligt att snoppa av gubbar hahaha! Stolt över att vi tog beslutet att rensa dem på plats, hade inte orkat sitta halva kvällen/natten att göra det hemma, mamma får skylla sig själv. Hon håller säkert på som bäst nu!

Efter plockningen åkte vi mot Köping där vi stannade till vid "Brödet och fiskarna" eller loppis. Hittade några jättefina kläder för 15:- styck till Novis. Coolt att det fanns så fräscha kläder till det priset, ska nog kika in någon mer gång där!! När vi kom hem låg det en stor otäck huggorm på våran uppfart, förlåt älskling för att jag var tvungen att gå nära för att ta kort på den, hoppas den bara var på besök och inte bor här. Vi gick in och låste dörren så inte loppan skulle smita ut till den. Slängde ihop en sjömansstek med klyftpotatis, nej nu drömmer jag! Makaroner och korv blev det för att sen hoppa i badkläderna och åka till Näset för att sola och bada! Även Oscar och Jonas (Jonas är min bror, Novalee´s farbror och Oscar är killen i fruktdisken på Asplunds) kom dit, Oscar bad Therése att känna på hans bula haha! Va säger han tänkte jag först men han syftade på en knöl på vaden som han skadat hahaha!  Det var skönt i vattnet för att vara i sjön men det dög inte åt oss till att vara kvar i flera timmar så vi åkte vidare till "kakas" (Farfars) pool!
Där kunde vi hoppa i och ligga och steka i lugn och ro medan jag försökte att få till laxen på grillen (blev kanske lite knaprig). Oscar och Jonas åkte in för att äta varsin kebab på Viking och köpa glass till jordgubbarna. När de kom tillbaka frågade Oscar Jenny om hon ville känna på hans bula? Jag fick mig ett gott skratt igen!

Novalee är så underbar, pratar massor nu och gör sig förstådd med. Idag vid stranden pratade hon helt oblyg med andra mammor och barn. En mamma sa till sina barn att de var lite knasiga, Novalee håller tydligen med och svarar högt: Jaaaa!! En annan ropar till sin kompis och frågar om den har en klocka, Novalee svarar då lika högt: Jaaaa!! Ungefär som hon skulle tala om att klockan är nu kvart över fem.
Ibland när vi inte riktigt kan tyda vad Novalee säger ser man hur besviken hon blir men brukar då visa istället! Hon har dock kommit in i nån trotsålder, lyssnar inte alls och skriker och springer sin väg. Försöker att prata med henne och få henne att lyssna på oss men det verkar gå rakt igenom trots hennes "Okej, Ja pappa, Nej mamma" Hon testar gränser hela tiden, tufft att vara förälder, men UNDERBART!! Älskar dig så Novalee!

Nu har vi precis tittat klart på filmen vi inte såg klart igår (The Break-up med Vince Vaughn och Jennifer Aniston) Den var bra bra!! Smakade bra med en stor portion glass och jordgubbar till, tack Sofia för guidningen dit. Therése sover gott här brevid, dags för mig med att knoppa in. En ny semesterdag imorgon!! Jiiippiiiieeee!! Älskar att vara hemma och hitta på saker med mina girls!!

Ha en underbar dag och hoppas vi träffas snart! Tror förresten Novalee vill träffa sina vänner någon dag också! ;-)

En cykeltur

Hon var så trött så hon la sig för att sova middagEfter att ha ätit varma mackor till lunch och pannkaka till middag åkte vi på en cykelturNovalee älskar att cyklaDär såg vi en hareVi såg en hare som snabbt skuttade iväg när den hörde Novalee´s skönsångoch träffade farmor, Titta när jag hoppar Nano!Titta farmor när jag hoppar
Vi träffade de nyfikna kossornaNyfikna kossorvarav en hade fått en busig kalv som visst heter Amadeus eftersom mamma heter CarolaAmadeus eftersom mamma heter CarolaNovalee stod och hoppade i den djupaste vattenpölenGissa om Novalee gillade! Hon älskar vatten!!när vi hörde ambulansen, usch vad otäckt!Usch va otäckt! Vad kan ha hänt?
Hemma igen gungade Novalee med den högsta fartenNovalee vill ha hög fartoch hängde lite i gungställningenNovalee visar hur stark hon ärSen tyckte hon att vi skulle byta gungaNovalee vilaroch att hon skulle skjutsa fart på pappaNovalee tyckte att jag skulle gunga i hennes gunga och hon skulle göra fart
Det var en underbar dag med loppan!!
En favorit

RSS 2.0