Ont i magen (Therese´s inlägg)

Min blogg har ballat ur så jag får gäst blogga här.. om det funkar?? vi får se..

Ja usch och fy vilken jävla kväll igår.. den har resulterat i onda sammandragningar och konstant magvärk hela natten.. och sammandragningarna har inte gett sig riktigt än..

igår hade vi en kanon mysig dag som vanligt. vid 16-16.30 nånting åkte jag in och handlade och jens och loppan gick till Farmor&farfar..

jag stannar där efter att ha handlad. vi fikar och har det härligt på altanen hela gänget och även jens farbror.
sen ska vi precis bege oss hemmåt när jens faster kommer i 100 på MIN cykel och skriker.. fattade ingenting. men jens hade hört va hon sagt och han tar cykeln och bara drar.. A-M springer efter honom och jag ropar och frågar va fan som händer me det ända jag lyckas höra är att skynda er det brinner hemma hos er.. och något med att boden brinner.

jag lämmnar loppan i framors famn och skriker åt jenny att hämta brandsläckaren för vi har faktiskt ingen längre.. och jenny lubbar iväg jag hoppar in i bilen och jenny kastar in släckaren i min bil och jag drar.. ser hur svärfar som va nera vid lastbilarna kommer springandes upp mot deras bil.. jag åker fortfort åt vårat håll och ser bara röken som kommer ifrån våran tomt.. hamnar i världnens chock och bara rabblar va fan är det som händer..

iaf parkerar typ i häcken och ser hur hela kullen brinner och att det slår lågor från väggen på våran redskapsbod.. och hur hasse försöker sparka undan elden.. alla bara springer om kring och det känns som att jag bara står där och inte vet vart jag ska ta vägen.. kännslan va hemsk.. jag tänkte bara att hur fan gör vi nu.. och ropar att det är kört vi får aldrig släck på det med vårat dåliga vattentryck.. men dom försöker lugna mig och säger att bara vi får släck på väggen och på träden så kan dom få det under kontroll.. jag får typ panik när vattenslangen INTE RÄCKER.. svärfar som kommit kastar sig i bilen och hämtar sin slang jag klara fan inte av att vara kvar så jag gick in och ringde pappa och bara böla,,, han försökte lugna mig och sa att dom fixar det säkert men att vi kanska skulle ringa brandkåren ändå. prata med pappa rätt länge och vägrade att titta ut..

hör bara hur dom hojtar och grejjar utenför.. jag kände lixom att jag måste vara inne så att jag kan hugga de viktigaste sakerna om det inte gick att hejda och tog sig mot vårat hus... konstig tanke igentligen.. men man hinner tänka både ett två och tre när man är i ett sånt läge..

bestämmer mig för att gå ut iaf och kolla.. och när jag kommer ut har dom fått släck på väggen och närmast huset. men trädet som står mitt i kullen brinner... och det ryker så att man fick hålla andan.. jag in i boden och river fram krattor och sånt... sen försöker jag kratta ihopp lite men jag pallar inte..  dom lugnar mig att nu är det ingen fara längre för nu har dom kontroll.. men det tar ett bra tag innan jag blir människa.. och jens hasse och larsa va verkligen guld. dom fixade så att elden inte spredsig mer och donade. jag kände mig iaf lugnare och då kom ju nästa kännsla.. NOVALEE!!!!??? måste hämta novalee.. vad hade hon trott när mamma och pappa bara försvann.. hon och farmor stog borta vid fåren så jag stannade där och plocka upp loppan som fick följa med mig hem. svärmor kom efter på cykel.. vilken jäkla cirkus. när vi kommer tillbaka så är det bara tjock kläd kvar och bara små eldar här och där i kullen. loppan och jag gick in en stund sen gick vi ut och pratade lite med A-M svärmor och jenny.. 

sen kom nästa chock, skulle gå in och kolla i boden så att det inte var varmt nånstans.. och då ser jag hur våran gräsklippare full med bensin och olja står precis i det hörnet där lågorna slagit upp.. tänk om a-m och hasse kommit några minuter senare??? shit.. då kommer "tänk om" tankarna och man blir skakig igen.. men efter några timmar så var både hjärnan och elden under kontroll.. och det pyrde lite bara. vi vattna och vattna kratta och kratta. vid 21-22- så var det bara jag jens och svärmor kvar. jens gick in och nattade loppan och jag och svärmor vattnade och kratta.. sen så skickade vi hem svärmor. Jens och jag gick in en stunde efter det då vi kände att det va relativt säkert. vi vattnade träden, väggen och underhuset en expra gång även inne i boden.. Jens gick ut en gång till vid 23-24 nånting. han kände överallt så att det inte var varmt.. sen va han ut vid 2.30 0ch vid 5 nånting. och sen när vi skulle upp vid halv 8.

han är en klippa.

Men fyyyy va ont i magen jag fick när vi kommit in och satt oss i soffan.. båda satt helt tysta bara.. sen började jag få samandragningar som höll i sig.. och dom gav sig inte häller..tog en duch och vi gick och la oss. men jag hade fortfarande ont och samandragningarna gav sig inte. somna iaf och har vaknat lite fram och tillbaka under natten... och i morse orkade jag knappt ta mig upp till föräldrarträffen.. men vi kom iväg fasst vi kom försent. skönt att tänka på annat.. men jag saknade loppan såååååå sjukt mycket idag. så vi har haft världens myskväll nu i kväll! bar nyss in henn i sin säng !hon fick äta lelle i soffan! det är det mysigaste som finns när hon somnar i ens famn och man kan sitte hur länge som hällst och bara titta på henne och stryka handen över hennes lilla panna! 

det behövdes för mina nerver vill jag lova.. tror att allting spelades upp värre än det var igår. och antagligen så var det färgen på boden som brann när vi kom. men fy va brutalt allt såg ut.. och det ser verkligen fortfarande brutalt ut.. nu är allt svart. ett träd är i behov att kapas ner ganska så på direkten. och två andra är skadade. 
en träden rär mig inte i ryggen.. tänk om någon kommit till skada.

är otroligt tacksam för att a-m och hasse gick förbi och reagerade. hasse hade ropat på skämt genom häcken att vafan har ni grillfest.. sen insåg han att det var ingen hemma och gick och kollade och såg att det brann runt hela kullen och mot väggen.. så dom hade sprungit fram och börjat försöka stampa. men det hade inte gått a-m hade bundit hundarna och hasse hade sprungit runt och letat efter hinkar han hade sett våran kran på framsidan bara men ingen slang. och ingen granne hade varit hemma. och det var första gången dom hade gått ut utan sina mobiler. hasse hade gjort allt för att försöka leda bort elden från väggen sen kom han på att han sett min cykel så han skickade a-m till ann och larsa. och sen vet ni ju hur det gick.

Är så otroligt tacksam att dom inte kommit några futtiga minuter senare för då hade gräsklipparn tagit eld och boden oxå för den delen. 

Tusen miljoner tack till alla som hjälpte till.. är så otroligt tacksam. finns inte ord. och både jag och jens var för uppe i allt tankar för att ens tacka ordäntligt igår kväll när dom gick. men jag lovar att jag ska göra det. 
  
och idag skäms jag för att jag vart arg på jens... det var inte hans fel. men han har nog lärt sig endel iaf, aska kan ta eld även om den är sval. det vet jag att han vet och han skulle ju aldrig hällt ut den om han inte varit säker. det är inte ens säkert att det beror på just det men med största sannorlek iaf. men om du läser älskling, det var INTE ditt fel.
tror att han mår sämre än han säger..

shit va mycket man hinner tänka...

a-m och hasse hade varit här ett bra tag innan dom kunde hämta oss. Och det måste ha brunnit ett bra jäkla tag innan dom kom. för vi hade inte varit hemma på flera timmar och det var så himmla tjockt med glöd när vi fårt bukt på elden.

det luktar verkligen rök och aska vid kullen nu..och även inne kan man känna en doft.. men alla är hela och oskadda och vårt hus har inte brunnit upp.. så det är en fluga i rymden.

oj blev en jätte lång blogg. men det känndes lättare än att berätta för alla hur allt låg till och varför jag haft ont i magen och sammandragningar. FÖRLÅT för att jag inte hört av mig på era sms och sånna saker. men jag har verkligen behöft vila nu i kväll..

Tack för att ni finns och bryr er om mig! Särskillt du Annica! du är värld allt guld i världen!

och tusen tack igen till er som hjälpe till igår kan inte vara mer tacksam.

nu ska jag fortsätta vila. sa faktiskt ifrån till mig själv idag att jag inte skulle åka upp till tjejkvällen hoss anna för att jag måste vila. och cykla när jag har sammandragningar är nog inte det bästa. är glad för att jag stanna hemma. har aldrig uppskattat en hemma kväll så mycket som idag. med min älskade lilla loppa!!!! jens jobbar=( han började 16 direkt efter föräldrar träffen..

nej nu ska jag vila igen. och hoppas på att samandragningarna ger sig. dom gör iaf inte ont längre.

kram

Moder natur och skogens konung

I morse, klockan ringer 05.00. Solen är redan en bit upp över horisonten. Underbart!
05.05 sitter jag i bilen, matlåda och mackor ligger redan i väskan. Först ett par hundra meter hemifrån ser jag räven som håller till på gärdet hemma. Han tittar på mig.

Therése och jag brukar alltid säga att vi aldrig får se någon älg trots att det borde finnas massor i vår närhet och andra har sett dem. I morse fick jag nita bilen då det stod en stor älg på vägen. Jag stannade och tittade på den, den flyttade sig inte förrän dennes "kompis" kommit springande över vägen. Då ställer de sig ca 10 meter in i skogen och tittar på mig (tror jag) När jag sitter där (stilla, jag vill ju inte åka iväg när jag äntligen få se älgar så nära inpå) kommer det plötsligt en till älg älgandes precis framför bilen. Ungefär som på Kolmården =) Jag står kvar och tittar på dem tills de långsamt knatar in i skogen på andra sidan vägen.

Någon kilometer längre fram ser jag något skutta/springa snabbt över ett gärde precis intill vägen. Tror först att det är en hare men inser snart att det är en grävling. Det har jag heller aldrig sett någon levande förrut. Ser dem ligga vid vägkanterna och jäsa varje år men har alltid sagt att hoppas jag slipper köra på någon själv någon gång.

Nu ska jag se vad som finns att göra på jobbet, blir nog till att surfa på internet en timme. Vi har stopp/städ -vecka på jobbet och det mesta verkar vara klart redan. Är dessutom själv fram till 07.00 då mina skiftkamrater inte dykt upp än.

"Föräldrautbildning"

Så ser inte jag på det, jag ser det som att träffa andra som också väntar barn. Vi var precis som förväntat de enda i gruppen som har barn sedan tidigare. De andra såg det dock som en bra grej (tror jag). De frågade massor och fick nog bara positiva tankar från oss kring förlossning och föräldraskap. Annars är (var) man mest orolig när man väntar (väntade) första barnet. Nu försöker jag och Therése vara öppna för att vad som helst kan hända och att det inte ska gå lika lätt denna gång, eller att det ev. kommer att gå alldeles för fort.

Varje graviditet är en ny graviditet, och varje förlossning skiljer sig från den andra.

Det är mitt motto, ser fram emot den dagen jag kan vara gravid, det verkar coolt men jobbigt! =)

Novalee har varit med farmor hela dagen, det hade såklart gått jättebra. Sedan vi kom hem har hon varit världens underbaraste och vi har lekt, ätit och mysit i soffan. Nu ligger hon på min mage och tittar på Scooby doo! Therése är i köket, hon fick en craving tror jag. Hon håller visst på att göra en smörgåstårta bara sisådär. Ska bli gott. Om jag får smaka alltså! ;-)

Spontanbesök

Idag fick vi spontanbesök av Miche, Angelica, Oskar, Zakk och Nikki. Alltid trevligt! De var saknade. Nästa onsdag ska vi till Askersund på marknad med dom, dock inte Miche som jobbar då.. Ska bli kul, loppan och jag ska åka karuseller!! =)

19:e April

Idag är det 3 futtiga månade kvar till beräknad forlossning och bara 72 dagar till semester och pappaledighet i 2,5 månad. Är hemma med familjen från 1:a juli till 14:e september!

Imorgon ska jag och Therése på "föräldragruppsträff" och träffa andra som också ska ha barn i sommar. Blir kul att träffa andra, nya kompisar? Helt klart kan man få vänner för livet på det viset. Är givetvis flest förstagångsföräldrar där men ska ändå bli kul tycker vi!


Morfar 79år

För fyra år sen var vi på 75-årskalas, minns den dagen. Therése och jag hade bara varit tillsammans i 4,5 månad. Morfar och mormor bodde kvar i huset på Sofiedalsgatan, där de alltid bott. Farfar och farmor var där och åt tårta.

Efter det har det hänt massor. I mitt och Therése liv har det vuxit kärlek och Novalee har kommit och ett syskon är på väg.
Bara några månade efter fanns inte farmor kvar, mormor fick cancer och även hon finns inte kvar =( Farfar lever ensam men mår bra. Morfar bor på ålderdomshem/sjukhem och är inte direkt pigg.

Idag var dock morfar pigg och hans bror och svägerska var med och fikade. Det var kul. Många dagar vet man knappt om morfar förstår vem man är eller vad som händer. Innerst inne vill han men kroppen lyder inte (Alzeimers och Parkinsson). Idag när vi skulle åka därifrån kramade jag honom och då sa han till mig: "Hej då min pojk". Det värmde i hjärtat på mig! Älskar dig morfar!


Bebisen orade oss

På förmiddan åkte vi till förlossningen för att vi inte kännt något från bebisen på två dygn, jag/vi var så oroliga och hann tänka massor på vad konsekvenserna skulle bli och hur det skulle gå.

Som tur var var det inget fel, bara en annars aktiv bebis som vägrat rört sig under 48 oroliga timmar, Kanske hade den vänt på sig med ryggen utåt. Hur som helst var det en sån lättnad att höra hjärtljuden och känna sparkarna igen! Puh att en sån liten som vi inte träffat kan skrämmas så mycket!

Längtar så efter våran lilla!!


Detta är en kopia på en blogg från Therése gamla lunarblogg

Hahahah pallar inte sånt här! garvar så jag nästan kissar på mig! skrattar så att novalee spotta ut nappen i rummet brevid!hahah! gammalt jag vet!..men va fan det är så stört roligt!!hahah!

patient journaler:

*Har svimmat av. Minns ingenting förrän patienten vaknar i sängen med
två sköterskor.

* Inkommer med kvadratmeterstor sårskada på lillfingret.

* Oklart om blod i avföringen då patienten är färgblind.

* Som preventivmetod har patienten använt oavbrutet samlag.

* Rekommenderas ett stort glas vatten innan samlag.

* Patienten arbetar som elektriker. Inga kända proppar i släkten.

* 12 cm långt, sårigt underben

* Vi ordnar med mat, hemkört och rollator till pat.

* Söker för fästingbett i huvudet. Huvudet borttages med pincett.

* Aktuellt: Ingen buksmärta men kan hålla tillbaka den lösa avföringen
med vitt bröd.

* Söker p g a att ha slagit i vänster stortå som nästan helt har
lossnat. Personalen får dock ej dra loss den, då det gör ont.

* Har mått relativt bra i gipset.

* Fick dock besked om att hjärtat var bra, men att hon skulle
återkomma om hon blev medvetslös.

* Poängterar att det är viktigt att patienten håller sig ren mellan
fötterna.

* Patienten har mandolinstor prostata.

* Brunbjörnsstor resistens borttages.

* Patienten har små frimärken i vagina.

* Smärtan i ryggen kommer när patienten ligger raklång med båda benen
på rygg.

* Har varit och fjällvandrat. Nedkom med helikopter igår.

* Blöder ibland ifrån vänster näsa.

* Avföringen har samma färg som dörrarna på avdelning 19.

* 1974 fick patienten en grävskopa över sig. Sedan dess ringningar i
öronen.

* Lider av besvedande svära.

* Ibland mår patienten bättre, ibland sämre. Ibland mår hon inte alls.

* När hon känner sig trött kan ansiktet vridas åt höger och där stå
och små rycka en liten stund.

* Patienten måste sova högt under kudden.

* Patienten röker en cigarett i veckan. Uppmanar honom att dra in på
rökningen.

* Hon beskriver huvudvärken som spännande.

* Kräkningarna försvann på eftermiddagen, likaså maken.

* Urin odlad på distriktsläkaren visar växt av coli.

* Patienten har återigen fått ont i värken.

* Patienten har bedömts som osammanhängande.

* Har börjat få blodiga små matskedar i avföringen upp till 15 gånger
per dag.

* Patienten har varit placerad på ett hunddagis i Gävle med stöd av
socialtjänsten.

* Lastbilschaufför med god kondition som åker en mil utan att bli
andfådd i vanliga fall.

* Lymfkörteln skickades samma dag som patienten i taxi till Uppsala.

* Idag till lunch får patienten akuta diarréer.

* Går nu med stel rygg och huvudet ner i marken.

* Modern bostad och hustru.

* Sköts i hemmet av maken som är militär.

* Har fått champinjoner mellan tårna.

* Patienten har inte ont för jämnan, bara för det mesta.

* Patienten tål inte ost, mjölk eller smör, ej heller modern och en
bror.

* Slipsen nedsys i såret.

* Ont i vänster växellåda.

* Patienten har tidigare haft öron, men dessa har ramlat bort.

* Mat får han från sonen som ligger infryst.

* Har fått större hemsamarit men tycker inte att det räcker ändå.

* Dåligt sexualliv - ingen partner.

* Patienten f d storrökare, numera bioodlare.

* Haft svårt med att sticka sig själv i penis trots att han är
tandläkare.

* Halsen som patienten hade besvär med nu i höstas är nu borta.

* Stora bra testiklar.

* Har helt förlorat erektionsförmåga efter operationen. Enligt egen
utsago har hans hustru "blivit galen" efter detta.

* Nyligen varit på kontroll hos gynekolog som friat.

* Cyklade i dag på eftermiddagen när plötsligt en liten flicka kom in
i hennes framhjul.

* Har nu fått rullstol och ämnar åka till Norrköping med denna.

* Patienten informerad om obduktionsresultatet.

* Det senaste spermaprovet är aldrig taget.

* Bihålor spolade 5-600 ggr.

* Mår alldeles utmärkt, har sökt läkare ett flertal gånger för det.

* Patienten vägde 78 kilo i hemmet innan han gick hit utan kläder.

* Kommer hit då han har druckit Blomstra och möbelpolish tillsammans
med föräldrarna.

* Änka, bor med frisk make.

* Dog troligen i hjärtinfarkt och därefter i lungödem.

Glad påsk!

Glad påsk!

Våååår!

Vilken härlig dag det är! Vi har varit på stan och strosat. Vi hängde på låset till Apoteket då Therése tillochmed drömt om hur hon skulle få tag i en nässpray så fort som möjligt! Sen gick vi på "påskmarknaden" och vidare till ahlöfsparken för att titta på några fina buskar. Sen kom mamma från vattengympan och bjöd oss på fika/brunch på stadsgården, Jonas och Anna var också med!

Nu har vi precis kommit hem efter stopp på Granngården och ÖB. Jag ska ut och skruva ihop nya skottkärran och sen tänkte jag laga punkteringen på Therése cykeldäck.¨

Ett grattis till Phillip också! Vi kommer med paket en annan dag! Kram!

Lördag eller söndag? 4:e el. 5:e?

Här har vi koll, vi skulle åka till Lek och buslandet i Örebro med bygdens barn lördag. Trodde vi.
Innan vi la oss kollade jag på lappen och konstaterade att samlingen var 09.15 så vi satte klockan på 08.00
När vi sitter och äter frukost så hör jag något på radion om att det är helgen 3-5:e april och i bakhuvet har jag datumet för busborgen. Var det inte 5:e tänker jag, och det är imorgon, söndag? Jag springer och kollar på lappen igen. Jo visst var det så: söndag 5:e april 09.15 är det samling. Så vi är färdiga att åka ett dygn för tidigt! ;-) Perfekt!

Tur att solen lyser, det är påskmarknad i Arboga och Phillip fyller år. Vi kommer ha en underbar dag och imorgon när vädret ska bli lite sämre åker vi till Lek och bus!

Ledig torsdag!

Idag var en fin dag, till att börja med åkte vi in för att lyssna på bebisens hjärta. Therése var först själv inne hos BM och pratade medan jag och loppan lekte i väntrummet sen gick vi in och lyssnade och bokade en ny tid 29:e april. Hjärtslagen låg mellan 140 och 145, enligt mig och Therése betyder det att det är en kille. Då vi läste om det när vi väntade Novalee. Hennes hjärtslag låg upp mot 160 slag/minuten, vi har läst att är det över 150 så är det en tjej och under 150 är det en kille. Vi får se om först 3,5 månad... LÄNGTAR!!

Efter besöket hos BM ringde T till Sophie och lurade ut henne och barnen till oss efter Ida slutat dagis, så först svängde vi in på LIDL (en jävligt bra affär!) för att köpa en god bulle och en klase bananer. Sen fortsatte jag till Smedby för att köpa 80 stora ägg (20 var till svärfar). Ät ägg så får du skägg sa alltid mormor till mig vid påsk! När vi kom hem gjorde T en supergod omelett!! SMASKENS! Loppan fick pyttipanna då hon var sugen på det och inte gillar ägg.

Sen gick vi ut och påtade i trädgårn, blåste lite löv med lövblåsen vi lånat av pappa sen började jag kratta dit sladden inte räckte. Då kom Sophie, Ida och Phillip. Barnen lekte i trädgården, sandlådan, gungade och hoppade i mina lövhögar. Sen fikade vi och Therése blev rastlös så vi började förbereda platsen där pallkragarna ska stå. Förlåt Sophie att vi inte var så sociala men det var jättekul att ni kom! Vi kommer en dag och firar Phille!

Jenny kom på moppen när vi satt och fikade. Innan hon åkte hem hjälpte hon oss att förflytta 10-12 skottkärror med jord/sand/lera som vi nu har som underlag för pallkragarna. Det fick räcka för mig, först krattning och sen ösa jord. Jenny däremot hon hade sprungit 6 km och nu är hon och tränad rugby å kanotpolo i 2,5 timme. Galen!

Therése är på stickcafé, jag och Novalee gick in och åt. Novalee åt massor med pytt i panna (igen), när det var slut och hon inte var mätt åt hon massor med omelett av mig. Hon tyckte om! Hon var lika förvånad som jag då hon visste att det var ägg i. Svampen vägde upp smaken! Efter maten läste vi böcker på soffan. Sen jagade vi tandtroll och Novalee gjorde i ordning sin välling själv, jag hjälpte till med mängden vatten bara. Duktig tjej =)

Funderar på att starta tv-spelet väntan på älskling!

RSS 2.0